Minulla oli kerran jääkaapissa ylimääräistä kinkkusuikaletta, juustoraastetta, salaattijuustoa ja kermaviiliä. Taisi siellä olla ylimääräinen paprikakin. Jotain pientä suolaista teki mieli, joten ryhdyin etsimään ohjeita. Mikään valmiista ohjeista ei ollut ihan mieleinen, niin sovelsin sitten useasta ohjeesta. Hauska sinänsä, että nyt tätä ohjetta kirjoittaessani avoinna olevan Maku-kalenterin Ruokaisat kuppikakut - ohje on lähes samanlainen...

Mutta ohje on tavattoman yksinkertainen ja maistuva, joten sopii vaikka yllätysvierailla tarjottavaksi - jos siis kaapista löytyy ylimääräisiä kinkkusuikaleita, juustoa, kermaviiliä tai muuta sinne sopivaa.

Suolaiset muffinit á la Tiinatuuli
3 dl vehnäjauhoja (hiivaleipäjauhokin käy)
1 dl vehnäleseitä
2 tl leivinjauhetta
mausteita maun mukaan. Esim. paprikajauhetta, mustapippuria, valkosipulijauhetta
1 tl suolaa
1 rkl (kuivattua)persiljaa
puolikas paprika kuutioina
~2 dl juustoa kuutioina / raasteena 
~2 dl kinkkua kuutioina / suikaleina
1 prk kermaviiliä
2 munaa
½ dl öljyä / pullomargariinia
1 rkl sokeria
 
Sekoita kuivat aineet ja kosteat aineet ensin erikseen ja yhdistä. Jaa isoihin muffini vuokiin (Amerikan muffini vuoat on parhaita)(muffinit eivät juuri nouse uunissa). Paista 225’C 15-20 min.