Opiskelen parhaillaan kirkon nuorisotyöntekijäksi, joten opintoihini kuuluu jonkin verran teologiaa. Yhden kurssin tiimoilta meidän piti pitää raamiksia jostain Vanhan testamentin kertomuksesta. Tiesin tehtävänannon saatuani että tahdon tehdä jotain ruokaa, ja muistin että jossain päin Raamattua mainitaan hunajakakut. Tuo kertomus on manna ja viiriäiset (2. Moos. 16), jossa taivaalta sataa mannaa. Tuo Raamatun manna oli ilmeisesti tamariskipensaasta lähtöisin, jonkun mielestä se on enemmänkin kirvasta joka elää tuossa pensaassa. Raamattu kuvailee, että tuo manna muistutti korianterin siemeniä ja maistui hunajaleivälle. Vanha käännös sanoo sen olleen hunajakakku, mutta englanninkielinen Raamattu sanoo sen olleen hunajavohveli. Siitäpä sitten innostuin ja etsiskelin ohjeen hunajavohveleille.

Ohje on vohvelirauta.net - sivustolta, mutta hieman muokattuna. Alkuperäinne ohje on hieman pienempi, mutta silti tästä määrästä tuli tuplasti se, mitä luvattiin. Mutta nämä maistuivat taivaalliselta hunajan ja kermavaahdon kanssa!

 

 

1,5 dl voisulaa tai öljyä

4 munaa

6 dl vehnäjauhoja + 1 tl leivinjauhetta

n. 3.5 dl maitoa

8 rkl juoksevaa hunajaa

ripaus suolaa

1 tl vaniljasokeria

 

 

Sekoita voi, hunaja, munat ja suola kuohkeaksi. Lisää maito ja jauhot johon olet sekoittanut leivinjauheen ja vaniljasokerin. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kuumenna vohvelirauta ja paista jokaista vohvelia n.3 min, tai kunnes on kullanruskea.

 

Aseta vohveli paistoritilälle . Puuteroi lämpöiset vohvelit tomusokerilla.