Vielä kotona asuessani katsoimme äidin kanssa usein Jamie Oliverin ohjelmia. Kerran hän teki marja-hedelmäpaistosta, joka kiinnitti huomiomme. Ohje kirjoitettiin ylös suoraan ohjelmasta. Tuon jälkeen tästä jälkiruuasta on tullut eräänlainen käsite perheessämme - siksi kutsumme sitä "Tseimii" (Eli Jamie). 

Jamie on siitä mukava jälkiruoka, että siihen voi laittaa melkein mitä marjoja ja hedelmiä vain - ne hieman pehmenneetkin - ja aina siitä tulee hyvää. Olemme kuitenkin tulleet siihen tulokseen, että jos Jamiessa on jotain oltava, niin se on vadelma. Se antaa paistokselle mukavaa makua. Viimeksi paistoksessa oli vadelman lisäksi mustikkaa, omenaa, päärynää ja luumuja. Nektariinit sopivat erityisen hyvin tähän myös. Raparperia pitäisi joskus kokeilla... Joskus on käytetty mansikoitakin. Paistokseen tuleva kilo marjoja ja hedelmiä täyttyy yllättävän nopeasti jo muutamalla vaihtoehdolla.

Ohje kiinnitti huomiota niin ulkonäkönsä kuin myös sen vuoksi, että marjat ja hedelmät keitetään nopeasti sokerin ja balsamicon kanssa. Sitä balsamicoa ei kannata missään tapauksessa jättää pois tilkkaakaan, niin hyvän maun se paistokselle tuo. Ja jos sitä balsamicoa ei vielä kaapissa ole, niin kannattaa ostaa - ja se onneksi säilyy varsin pitkään (ja maistuu varsin hyvältä vaalean leivän tai salaatin kanssa...)

1 kg hedelmiä ja marjoja

6 kukkurallista rkl sokeria

2 rkl balsamiviinietikkaa

 

Paloittele hedelmiä suupaloiksi ja laita kaikki kattilaan. Anna kiehua n. 5 min.

 

110 g voita

250 g vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

70 g sokeria

1,5 dl jogurttia tai piimää

 

Nypi jauhot ja voi murumaiseksi, lisää sokeri, suola ja neste ja sekoita taikinaksi.

 

Laita hedelmä-marjaseos laakeaan vuokaan ja tee taikinasta palloja seoksen päälle. Ripottele pallojen pinnalle vielä hieman sokeria ja paista 200’C n. 30 min. Tarjoa hieman jäähtyneenä vaniljajäätelön kera.