kuva%204%20%286%29-normal.jpg

Tämä ohje on poimittu joskus jostain päin nettiä erään epäonnisemman moussen jälkeen. Olenkin kertonut ystävästäni Hannesta, jonka kanssa suunnittelemme etukäteen ruuat, joita teemme kun pääsemme samaan keittiöön. Yksi tämän perinteen alkuvaiheilta on juurikin tämä mousse. Teimme kerran moussea, johon tuli mm. tuorejuustoa. Jostain syystä moussesta tuli aivan kamalan makuista, sillä se oli hieman suolaista. Uskoimme sen johtuvan tuosta juustosta.

Ja kun tämän ohjeen mukaan teimme moussen, ei muihin ohjeisiin ole ollut paluuta. Joskus myös tuhosimme kahdestaan varsin ison annoksen... O:)

Ohje on simppeli ja siihen on näppärä lisätä vaikkapa marianne- tai wiener nougat crushia. Ja kukapa estää lisäämästä vaikkapa appelsiininkuoriraastetta tai jotain holillista moussen joukkoon.

Ylhäällä oleva mousse on puolitetulla ohjeella ja se riitti hyvin kolmelle feta-pinaattipiirakan jälkiruuaksi.

200 g tummaa suklaata 

50 g voita

2 keltuaista

2 valkuaista

3-4 dl vispi- tai kuohukermaa

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon keltuaiset. Yhdistä varovasti sekoittaen vaahdot (ja mahdolliset mausteet) suklaaseokseen ja anna moussen tekeytyä (annoskulhoissa tai isommassa tarjoilukulhossa) jääkaapissa ainakin puolituntia.