Yksi luokkakavereistani noudattaa gluteenitonta ruokavalioa, ja jos hän on mukana jossain tapahtumassa, teen mielelläni jotain sellaista, jota hänkin voi syödä. Nyt teimme porukalla erästä koulutehtävää ja päätin tehdä pitkästä aikaa kääretorttua.

Muistan joskus lukeneeni jostain naistenlehdestä, että monet miehet ovat sitä mieltä, että kääretorttu kääritään rullalle ennen paistamista. Olenkin aina kysellyt miespuolisten ystävieni mielipidettä asiasta, ja onneksi suurin osa on kuitenkin sitä mieltä että ensin se kai täytyy paistaa...

Tähän torttuun laitoin täytteeksi turkkilaista jogurttia (n. 250g) ja vispikermaa (2 dl) sekä persikoita (pieni purkki, kuutioituna). Sokeria ei kannata kauheasti enää lisäillä, sillä persikat itsessään ovat aika makeita.

Ja kehuna tuli, ettei ole koskaan saanut näin hyvää kääretorttua!

 

5 kananmunaa

2 dl sokeria

1,5 dl perunajauhoja

4,5 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

Vaahdota munat ja sokeri huolellisesti. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Sekoita varoen! Levitä taikina uuni pellille leivinpaperille ja paista 225’C n. 6 min.

Ripottele pellin kokoiselle leivinpaperille vähän sokeria ja kumoa hieman jäähtynyt torttu. Irrota varoen päällimmäinen leivinpaperi. Täytä kääretorttu ja kääri rullalle paperin avulla: aloita napakasti ja paperia nostamalla tortun pitäisi kääriytyä itsestään. Jätä saumakohta alas piiloon. Anna tortun tekeytyä jääkaapissa pari tuntia tai seuraavaan päivään ja leikkaa viipaleiksi juuri ennen tarjoilua.