Tässä on ruoka, joka ärsyttää hieman tehdessä, mutta on kaiken sen vaivan arvoinen! Kovin kauaa tämä ruoka ei ole ollut tämän talouden ohjelmistossa ja ensimmäinen cannelonipaketti lähti mukaan ystäväpariskunnan vinkistä. Olimme ukon kanssa kaupassa, kun ystäväpariskunnan vaimoke tuli vastaan pastaosastolla. Me nappasimme koriin jotain peruspastaa, kun taas hän paketin canneloneja. Tietysti kiinnostuimme, että kuinkas noita putkia sitten laitetaan. Hän antoi vinkkejä ja kertoi, että heillä kiistellään aina siitä, kuinka putket olisi helpointa täyttää. Emme kuitenkaan säikähtäneet, vaan heitimme omaankin koriin paketin.

Tuosta eteenpäin meillä on aina ollut kaapissa paketti canneloneja eli pastaputkia. Teemme tätä erityisesti tortillapäivän jälkeen, sillä ohje sisältää salsakastiketta ja sitä jää aina (!) juuri sellaiset pari ruokalusikallista. Tosin nyt laitoin melkein puoli purkkia salsaa, ja medium-vahvuista eikä se ollut mielestäni yhtään liian tujua! 

Oman kokemukseni mukaan paras tapa täyttää canneloniputket on laittaa putki pystyyn vuokaan ja laittaa täytettä teelusikalla niin paljon kuin mahdollista - kastike on kuumaa ja homma aika sotkuista, mutta jos tilaa on, on tässä ihan hauska homma tehdä yhdessä jonkun kanssa. Täyttämisen jälkeen olen latonut putket mahdollisuuksien mukaan yhteen riviin, mutta menevät kahdessakin. Kunnon lasagnevuoka on hyvä tässäkin hommassa.

Ohje on hieman mukailtu cannelonipaketin kyljestä löytyvästä ohjeesta ja Valion canneloniohjeesta.


 

1 pkt canneloneja

400g jauhelihaa

1  iso sipuli tai 2 pientä

2 porkkanaa raastettuna (yksi riittää jos laittaa kesäkurpitsaa)

(pätkä kesäkurpitsaa raastettuna)

3-4 valkosipulinkynttä tai 1 yksikyntinen valkosipuli

2-3 dl vettä

1 lihaliemikuutio

2-3 rkl salsaa (tai enemmän jos kaapista löytyy vajaa purkki. Vettä ei tarvitse silloin niin paljon)

oreganoa

100g juustoraastetta


Päälle:

2,5 dl ruokakermaa (Valion 3 sipulia tai juustokerma sopii tähän hyvin)

1 prk tomaattimurskaa

100g juustoraastetta

 

Ruskista jauheliha, lisää silputtu sipuli ja raastettu porkkana. Jos käytät kesäkurpitsaa, niin 1 pienempi porkkana riittää. Lisää pannulle vettä ja liemikuutio sekä salsa. Anna veden haihtua lähes kokonaan, kastikkeen kannattaa olla aika paksua. Lisää lopuksi valkosipuli pieneksi rouhittuna, oregano ja juustoraaste.

Voitele hyvän kokoinen vuoka ja täytä canneloniputket kastikkeella. Jos mahdollista, lado putket yhteen kerrokseen.

Kaada cannelonien päälle tomaattimurskaa, sitten kermaa ja päälle reilusti juustoraastetta.

Paista 225’C uunin alatasolla n. 30 min ja anna asettua hetki ennen syömistä.