En ole ollut oikein keksi-ihmisiä, ainakaan kaupan keksi-ihminen. Itse tehdyt keksit kyllä maistuvat, mutta niidenkin kanssa olen ryhtynyt nirsoksi. Hanna-tädin kakkujen ohella olen ihastunut näihin suklaakekseihin. Ensimmäisen kerran tein näitä keksejä kavereiden tupareihin. Mietin pitkään innostuisiko kaveriporukka kekseistä, sillä yleensä monet meille tuodut keksit jäävät syömättä. Nämä keksit kuitenkin katosivat yllättävän nopeasti ja totesin, että näitä voisi tehdä toistekin. Ja niin tein. Ja kolmannen. Ja neljännenkin kerran. Yksi kerta meni pikkusiskoni kihlajaisiin, sieltä on kuvakin. 

Keksit voi tehdä kaakaojauheella tai ilman - vaikutus on lähinnä ulkonäöllinen., merkittävää makueroa en itse ole niin huomannut (voi olla ehkä siksi etten ole tehnyt molempia versioita yhtä aikaa...). Jos ohjeeseen laittaa kaakaojauhetta, voi suklaana käyttää vaikka maitosuklaata tai valkosuklaata. Muuten suosittelen käyttämään tummaa suklaata - se on lähes aina parempaa kun leipoo suklaajuttuja. Ja toisekseen, itse tykkään jättää sen sinisen ihan syömistä varten ;)

Ohje on kirjasta Suklaa - 365 vastustamatonta makuelämystä, joskin hieman muokattuna.

125 g pehmeää voita

4 rkl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

75 g (~1 dl) fariinisokeria

1 muna

185 g (~3 dl vehnäjauhoja)

1 rkl kaakaojauhetta

(3 rkl kaakaojauhetta)

200 g tummaa suklaata

 

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna vatkaten. Kaada sekaan jauhot ja rouhittu suklaa. Sekoita taikinaksi. Nosta leivinpaperille 24 rkl taikinaa, paina hieman litteäksi. Taikina leviää hieman paistettaessa. Paista 200’C n. 10-12 min tai kunnes ovat kauniin värisiä.