Mikä olisikaan mukavampaa kuin nauttia paksuja pannukakkuja sunnuntaina aamupalaksi! Itse en tosin muista että olisin koskaan tehnyt näitä aamupalaksi, mutta iltapalaksi nämä sopivat myös oikein hyvin.

Tämä ohje kulkeutui minulle tavallisuudesta poikkeavaa tietä: ukkoseni vanhemmat olivat tehneet näitä pannukakkuja ja ukkoseni, silloin vielä ihan vaan poikakaveri, pyysi että tekisin näitä. Tämä tapahtui vielä suhteemme alkuaikoina, kun itse jo asustelin Savonlinnassa ja ukkoseni Oulussa. No sitten kun tuo ukko oli Savonlinnassa luonani, teimme näitä pannukakkuja ensimmäisen kerran. Sen jälkeen niitä onkin tehty useampaan kertaan useammassa porukassa.

Nämä pannarit tehtiin viime syksynä uusien opintojeni alkuvaiheessa asuntolan tytöille sekä kolmelle muulle lähellä asuneelle. Niinkin isolle porukalle, 10 tyyppiä, taisin tehdä 2,5 kertaisen annoksen. Ja kovin montaa ei kukaan jaksa syödä, ovat kuitenkin sen verran tuhteja tapauksia!

 
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
½ tl suolaa
3 dl täysmaitoa
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sulatettua voita
2 rkl öljyä
TAI 3 rkl valitsemaasi rasvaa
1 dl tummaa suklaata rouhittuna
 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet yksitellen. Paista pannulla paksuja pannareita. Tarjoa lämpiminä jäätelön ja vaahterasiirapin kera.
 
Vinkki! Parhaita pannareita tulee isolla pannulla, ei koko pannun kokoisia kuitenkaan. Pannarit kohoavat pannulla hyvin, jos et liikuttele pannua taikinan lisäämisen jälkeen.