Tässä taloudessa tehdään jonkun verran iltapalaksi lämpimiä voileipiä iltapalaksi. Pari viimeistä kertaa niistä on tullut ihan erityisen hyviä.

Itse pidän lämpimistä voileivistä silloin, kun niiden pohjana on vaalea, rapea leipä. Joskus paahdoin leivät ensin leivänpaahtimessa ja sen jälkeen lämmitin niitä siten, että juusto suli. Ja joskus täytteeksi tulee laitettua sitä, mitä kaapista löytyy.

Mutta näin teen lämpimät voileivät:

Vaaleaa, täysjyvä paahtoleipää

pekonia (1 siivu / leipä)

maustevoita (itse-tehty valkosipuli-persilja) tai voita ja puristettu valkosipulin kynsi

tomaattia

paistettuja kanasuikaleita tai ns. könttikinkkua isoina, suht. paksuina siivuina

juustoraastetta (mozzarellaa tai mitä kaapista löytyy)

 

Paista pekonit pannulla ja nosta ne leivinpaperin päälle valumaan. Ota pannu pois liedeltä ja lisää pannulle maustevoi tai voita ja valkosipulia puristettuna. Käytä leipiä pannulla sen verran, että ne imaisevat hieman rasvaa. Laita leivät uunipannulle leivinpaperille ja nosta ne 225'C uuniin n. 5 minuutiksi tai niin pitkäksi aikaa, että ne ovat hieman rapeutuneet.

Laita leivälle haluamasi täytteet ja päälle juustoa. Laita leivät takaisin uuniin ja anna juuston sulaa.

Anna leipien hetken jäähtyä ja nauti hyvän teen ja seuran kanssa.