Viime viikolla tuli taas vanhettua vuodella ja pitihän se tehdä kakku. Kerrottakoon heti alkuun että tämä oli kolmas kerta kun päällystin kakun sokerimassalla tai marsipaanilla. Tässä kakussa on sokerimassa, joka löytyy lähes jokaisen kaupan leivontahyllystä. Ei nyt voinut sanoa että kolmas kerta toden sanoi, sillä massaa olisi pitänyt olla aavistus enemmän. Tässä sitä on vain siis 250g paketti, vähän sitä olisi pitänyt olla enemmän. Olin kovasti suunnitellut, että värjään massaa punaiseksi koristeita varten, mutta eipä tuota massaa jäänyt sitä varten...

Perheessämme on ollut tiettyjä perinteitä synttärikakkujen osalta. Pikkusiskolle tehtiin aina tammikuussa kinuskikakku ja isälle heinäkuussa mansikka tai hillakakku. Minun kakkuni ovat olleet aina erilaisia. Joskus lapsena oli ainakin junakakku, ja joskus oli hedelmäkakku. Viime vuonna se oli prinsessa kakku, jonka tahtoisin tehdä uudelleen. Tarinan siitä kakusta kerronkin sitten kun sen uudelleen teen... Tällä kertaa kakkuna oli siis mango-suklaa kakku.

Ideahan tähän kakkuun lähti jääkaapista. Lähisuvusta löytyy Valion työntekijä, jolta saan aina Valion uutuuksia. Nyt siis kaapista löytyi uutta mangotuorejuustoa (sitruunaakin, mutta se odottaa vielä ideaansa) sekä vaahtoutuvaa suklaakermaa. Niiden pohjalta lähdin sitten kakkua tekemään. 

Kakkua varten katselin vinkkejä paristakin paikasta. Hyvät ohjeet kakkupohjaan löytyivät Leivontafoorumilta, jossa oli hyvät ohjeet kakkupohjaa varten. Yleensä olen tehnyt perus sokerikakkupohjan idealla, että sokeria ja jauhoja tulee puolet munien määrästä. Eli 4 munan kakkuun 2 dl sokeria ja 2 dl jauhoja. Joskus olen hieman vähentänyt sokerin määrää puoleentoista desiin. Nyt kuitenkin punnitsin 4 munaa ja laitoin sokeria ja jauhoja 70 % munien painosta (eli munien paino x 0,7). Pohjasta tuli varsin hyvä. Tein sen kahteen n. 1,5 litran neliövuokaan eli n. 2 munaa / vuoka. Tämä sopi minulle oikein hyvin, sillä kakuista tuli juuri sopivia kahteen osaan leikattaessa. Kolmeen osaan leikkaaminen on akilleen kantapääni - en muista koskaan täysin onnistuneeni siinä. Useamman kerran olen koonnut keskimmäisen kakkupohjan murusista ja palasista jotka muodostuvat leikattaessa pohjaa kolmeen osaan. Tästä syystä yleensä leikkaan paksutkin kakut vain kahteen osaan... @:)

Pohjan kostutukseen käytin sitruunalimpparia, jota taisi mennä kaksi lasillista. Periaatteena on, että kokeiltaessa sopivan kostea kakku tuntuu kostealta ja antaa hieman periksi. Reunoille laitan yleensä vähän enemmän kostuketta. Kostutukseenhan voi käyttää melkein mitä vain. Joskus kokeilen vielä sitä kaakaolla kostuttamista...

Täytteenä käytin seuraavanlaisia sekoituksia
1 prk mangotuorejuustoa
4 dl vispikermaa

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Pehmitä tuorejuustoa sähkövatkaimella hetki ja sekoita joukkoon kermat. Tarkista makeus.
 
1 prk vaahtoutuvaa suklaakermaa vaahdotettuna
2 prk mangososetta (Piltti)

Näitä täytteitä laitoin niin, että ensin mangososetta ja puolet suklaakermasta, seuraavaan väliin puolet tuorejuustoseoksesta ja seuraavaan väliin kerros mangososetta ja loput suklaakermasta. Sekoitin tässä vaiheessa loput mangososeesta tuorejuustoseokseen ja päällystin koko kakun reunoja myöten lopulla seoksella.

Kinuskikissan ohjeita hyväksikäyttäen päällystin koko komeuden vielä sokerimassalla, jota löytyy lähes joka kaupan leivontahyllystä. Laitoin vain yhden paketin, 250 g. Luultavasti 300 g olisi ollut täydellinen tuolle kakulle. Hyvänä vinkkinä on käyttää reilusti tomusokeria. Massaa ei kannata kaulita kauhean ohueksi, ja ainakin silikonialustalla ohut lasta oli hyvänä apuna massan irrottamisessa... 

Annoin kakun olla jääkaapissa peittämättä seuraavaan päivään ja juuri ennen tarjoilua koristelin koko komeuden vielä mustalla koristelugeelillä.

Ehkäpä neljäs kakku näyttääkin sitten jo vähän paremmalta taas...