Lapsuudessa meillä ei tehty kauheasti kalaruokia, lähinnä lohta tai seitä. Lopulta enää lohta. En siis voi sanoa olevani mikään suuri kalan ystävä, mutta hyvin laitettuna pidän siitä kyllä. Etenkin jos ei ole pelkoa ruodoista. 

Ukkoni perheessä sitä vastoin syödään kalaa hyvin monipuolisesti - kiitos kalastuksesta innostuneen appiukon. Häneltä olemme saaneet useamman kerran jo kalaa, ja aina myös ohjeen kuinka tuo kala pitäisi tehdä. Menneen talven aikana appiukko on käynyt pilkillä ja tuonut kilokaupassa ahvenia. Mekin saimme niistä osamme ja syntyi pekoniahven rullia.

Ja niinhän se vaan on, että kaikki missä on pekonia, ei voi mennä vikaan!

 

ahven fileitä (koosta riippuen 2-4 filettä / syöjä)

0,75 dl ruis- tai vehnäjauhoja + 1 tl suolaa, ripaus mustapippuria

pekonia 0,5-1 siivua / file

voita paistamiseen

 

Kieritä ahven fileitä maustetuissa jauhoissa. Aseta file pekonin päälle ja kieritä rullalle, sulje coctail-tikulla. Paista fileitä pannulla sen verran että pekoni on kypsää. Tarjoa esimerkiksi perunoiden kanssa.