Miten joistakin leivonnaisista vain tulee niitä "Tätä meillä on aina ollut"-juttuja? Mietimme tätä asiaa tämän kakun kohdalla äitini kanssa viikonloppuna, kun leivoin tämän meillä perinteisen pääsiäiskakun veljenpoikani 1-vuotis syntymäpäiville.

Ihan kauhean kauan tämä kakku ei ole ollut pääsiäisen ohjelmistossa, mutta nyt tuntuisi kummalta ellei sitä saisi. Ohje on jostain vanhasta Pirkka-lehdestä - ilmeisesti. Ja alkuperäisessä ohjeessa oli muistaakseni ehdotettu täytteeksi omenaa, mutta en ole sitä koskaan kokeillut sillä persikka-versio on vaan niiiiiiin hyvää!
 
pohja:
125g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

täyte:
1 tlk (425g) säilykepersikoita
1 dl kuohukermaa
1 prk maitorahkaa
1 dl sokeria
1 sitruunan mehu
2 munaa
2 rkl peruna- tai maissitärkkelysjauhoja
2 tl vaniljasokeria

 
Vaahdota pohjaa varten voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita jauhot ja lisää mukaan. Painele taikina irtopohjavuuan pohjalle ja laita lepäämään jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Pilko persikat. Sekoita keskenään kaikki muut täytteen aineet. Sitruunan kanssa kannattaa toimia oman maistamisen mukaan: laita ainakin puolikkaan sitruunan mehu ja lisää tarpeen mukaan. Asettele persikan palat vuuan pohjalle ja kaada päälle täyte. Paista 175’C n. 1 tunti.

Kakku on parasta jääkaappikylmänä.