Kurpitsapiirakkaa tehdessä tuoreesta kurpitsasta irtosi mukavasti siemeniä. Muistin heti, että niitähän voi käyttää johonkin (mielessä oli ensimmäisenä joku sosekeitto, jonka päälle voisi ripotella kurpitsan siemeniä...). Siispä hetken etsiskelyn jälkeen löysin hyvän ohjeen Hesarin sivuilta. Muokkailin ohjetta lähinnä sillä, että siemeniä oli vähemmän kuin 3 dl joten lisäsin mukaan pienen pussillisen cashew-pähkinöitä. Ja koska mielestäni valkosipuli sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen, laitoin mausteeksi vielä hieman sitäkin. Uskoisin että mukaan voi heittää juuri ne mausteet mitä kaapista löytyy ja tuntuvat itselle sopivilta. Mukavaa naposteltavaa vaikkapa peli-iltaan!

 

3 dl kurpitsan siemeniä tai sekoitus pähkinöitä ja siemeniä valintasi mukaan

1 rkl oliiviöljyä

0,5 tl suolaa

0,5 tl kutakin maustetta: paprikajauhetta, juustokuminaa, chilijauhetta/mausteseosta, valkosipulia…

mustapippurirouhetta

 

Jos käytät tuoreita kurpitsan siemeniä, huuhtele kurpitsan rippeet pois ja kuivaa siemenet hyvin. Sekoita öljyyn mausteet ja sekoita siemenet mukaan. Paahda siemeniä laakeassa astiassa 200’C n. 12-15 min tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Siemeniä kannattaa sekoitella paiston aikana ainakin kerran. Pähkinöiden kanssa kannattaa olla tarkempi – ainakin cashew-pähkinät olisivat tummuneet liikaa pidemmällä paistolla!