Jokainen kotitaloustunneilla ollut on taatusti tehnyt joskus teeleipiä. Ainakin meillä niitä tehtiin jollain ensimmäisistä tunneista, ja sen jälkeen olen tehnyt teeleipää silloin kun on sattunut olemaan aineksia jääkaapissa. Teeleipä on varsin näppärä iltapalaleipä, sillä se on nopea - ja mikä olisikaan mukavampaa kuin tuore leipä iltapalaksi. Tai miksei aamupalaksi. Olen joskus tehnyt teeleipää sosekeiton kaveriksi, ja hyvää se oli siinäkin.

Tämä ohje on Hyvää pataa - kirjasta, aavistuksen isommaksi muokattuna ja omaan käyttöön sopivaksi. Viimeksi tein leivän ilman porkkanaa, kun ei sattunut olemaan kaapissa...

3 dl hiivaleipäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

~0,5 tl suolaa

2 rkl öljyä

1,5 dl maitoa

1,5 dl porkkanaraastetta

1,5 dl juustoraastetta

1 tl valkosipulijauhetta ja kuivattua persiljaa

 

Sekoita kuivat aineet, lisää nesteet ja sekoita nopeasti taikinaksi. Levitä leivinpaperille ja taputtele jauhotetuin käsin n. 1 cm paksuiseksi levyksi. Pistele leipä haarukalla ja vedä halutessasi taikinapyörällä valmiiksi paloiksi. Paista 225’C n. 15 min.