Nyt kun grillauskausi on hyvässä vauhdissa, on kiva olla olemassa jotain helppoja ja hyviä grillattavia. Tässäpä niitä on nyt kaksin kappalein.

Pekoniin käärityt, juustolla täytetyt sienet ovat varmasti lähes jokaisen grillaajan tuttuja. Sieniksi kannattaa valita isoja jumboherkkusieniä, joista poistetaan jalat. Syntyneeseen koloon laitetaan sulatejuustoa (Koskenlaskija Paprika on henk.koht. suosikkini, mutta Auran ystävät laittavat kimpaleen Auraa - eikä se hassumpaa ole myöskään kaltaiselleni ei-niin-suurelle Auran ystävälle) ja sieni kääräistään pekoniin. Coctail-tikku tai grillivarras pitää pekonin paikoillaan sen verran, että pekoni on kypsää. Onnistuvat myös uunissa, kuten yllä olevat sienet on tehty. Sienten jalat voi myös kääräistä pekoniin, mutta näin myös ohjeen, jossa jalat pilkottiin pieneksi ja sekoitettiin tuorejuustoon. Tuo seos sitten jaettiin sienten sisään pekonin alle. Tietenkin jos taloudessa syödään muutenkin sieniä, niin jonkin sortin sienimuhennostakin voi tehdä. Siihen minulla tosin ei löydy ohjetta...

Mutta tästä taloudesta löytyy myös mies, joka ei niin välitä sienistä. Siispä otetaan jalopenoja, täytetään sulatejuustolla ja kääräistään pekoniin. Puolikas siivukin riittää. Onnistuu uunissa, niin miksei myös grillissä - etenkin jos grillivartaaseen laittaa.