Olen tähän kesään saakka viettänyt aikani erilaisilla seurakunnan leireillä isosena ja ohjaajana. Tämä kesä on ensimmäinen oman rippileirini jälkeen, kun en ole yhdelläkään leirillä. Tai no, opiskellessani uuteen ammattiini - siis että olen leireillä ihan työkseni, pääsin tämän kesän toistaiseksi ainoalle leirille opettelemaan telttaleireilyä yhden yön leirillä.

Telttaleirillä olen ollut aiemmin - tosin silloin mukana on ollut lähes 300 10-vuotiasta. Tällä kertaa mukana oli vain 18 n. 19-25-vuotiasta, ja meininki oli vesisateesta huolimatta varsin hulvaton.

Ja ensimmäistä kertaa pääsin tekemään ruokaa retkikeittimellä. Kun selitin suuren suunnitelmani keskiviikon päivällisestä, mieheni totesi minun yliarvioivan keittimen mahdollisuudet.

Kaikesta huolimatta syntyi varsin loistokas papupata, joka kelpasi myös ruokaryhmän vegaanille.

...ja kyllä tämä ruoka onnistuu myös ihan kotilieden ääressä ;)

2 sipulia pilkottuna

3 porkkanaa pilkottuna 

1 punainen paprika

1 tl juustokuminaa

1 tl (tai maun mukaan) chilimausteseosta

1 tl valkosipulijauhetta

öljyä / kasvisrasvalevitettä / voita

1 prk tomaattimurskaa + purkillinen vettä

1 prk kidney-papuja suolaliemessä 

(~1 dl punaisia linssejä)

kasvisliemikuutio

suolaa

Mikäli keität ruuan retkikeittimellä, on ihan suositeltavaa pilkkoa vihannekset erityisen pieneksi. Kuumenna rasva (keittimen isoimmassa kattilassa) ja heitä mukaan mausteet. Heti, kun mausteet alkavat tuoksua (tapahtuu varsin nopeati, palavat myös kovin helposti...), lisää porkkanat. Sekoittele hetki, lisää sipulit. Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää paprika. Valuta ja huuhtele purkkipavut ja lisää seokseen. Lisää kattilaan tomaattimurska sekä murskapurkillinen vettä. Lisää mukaan kasvisliemikuutio sekä mahdolliset linssit. Sekoittele ja keittele kunnes porkkanat ovat kypsiä. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa. Mitä pidempään hauduttaa, sitä mehevämpää padasta tulee.

Keittelimme lisäksi makarooneja, mutta riisi olisi ollut ehkä parempi.