Kun olin lapsi, meillä tehtiin juuri tätä mustikkapiirakkaa. Joskus tosin äiti halusi tehdä pullapohjaista piirakkaa, joka oli myös ihan hyvää. Tosin viimeksi kun itse tein pullapohjaisen mustikkapiirakan, pohja jäi jostain syystä keskeltä raa'aksi ja ymmärtämättömänä jätin piirakan päiväksi huoneenlämpöön. Hiivahan jatkoi toimimistaan ja koko piirakka rupesi käymään... 

Nyt kun kohta saadaan uusia mustikoita, voi hyvin tyhjentää pakkaseen jääneet mustikat - ja miksei myös vadelmat tai muut marjat. Tämä piirakka sopii hyvin vaikkapa kevään juhliin muistuttamaan tulevasta kesästä.
 
4 kananmunaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua voita
1 dl maitoa
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen nesteiden kanssa. Sekoita mahdollisimman vähän ja kaada taikina pellille. Lisää taikinan päälle ~1 l mustikoita (jos käytät pakastemarjoja, lisää joukkoon 2 tl perunajauhoja)
Päälle:
50 g voita
1 dl sokeria / fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja

 
Nypi murumaiseksi ja ripottele mustikoiden päälle. Paista 225’C 20—25 min.