Pidän kovasti Baileys-liköörin mausta, ja kun ensimmäisen kerran kuulin juustokakusta, ihastuin ajatukseen heti. Ystäväni luona teimme kerran yhtä kakkua, mutta en pitänyt pohjasta, sillä dominon kuorrute oli jääkaappikylmänä kivikovaa. Voin kanssa se teki pohjasta liiankin kovan. Lisäksi tuntui, ettei Baileys maistunut niin paljon kuin olisin halunnut.

Seuraavalla kerralla päätin muokata ihan oman ohjeen. Ensiksi vaihdoin perinteiset digestivekeksit ja dominot suklaacoocies-kekseihin. Sitten lisäsin ohjeeseen kinuskista makua puhtaasti kinuskikastikkeella. Ja lopulta muunsin tuorejuuston määrää sen verran että otin tilalle mascarponea. Ja tulihan siitä niin hyvää!

Tuon kokeilun jälkeen olin tyytyväinen, mutta myös varioinut kakkua tarpeen mukaan. Mascarpone-juusto ei ole laktoositonta, joten kun kylään tulikin laktoositonta versiota kaipaavia, piti ohjetta muokata mascarponen osalta. Ensimmäisellä kerralla laitoin 2 prk Valion Vaniljarahkaa (samalla lisäsin yhden ylimääräisen liivatteen) ja viimeksi laitoin creme fraicea yhden purkin. Ja hyvää oli!

Kuvassa olevan kakku koristeltiin mustalla, kimaltelevalla koristegeelillä. Taiteilijana ystäväni Okko.

 

200g suklaa coocies-keksejä

50g sulatettua voita

TÄYTE

1 prk Mascarpone-juustoa

200g vaniljatuorejuustoa

 

2 tl vaniljasokeria

1 dl kinuskikastiketta

5 liivatelehteä

1 dl Baileys-likööriä

2,5 dl vispikermaa

Murskaa keksit käsin tai monitoimikoneessa ja lisää sulatettu voi. Kaada irtopohjavuokaan ja taputtele tiiviiksi pohjaksi.

Täyte: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen ainakin 5 minuutiksi. Sekoita juustot hyvin sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa. Lisää vaniljasokeri ja kinuskikastike. Kuumenna Baileys-likööri kiehuvaksi. Jos haluat säilyttää holillisuutta, älä kiehauta koko desiä. Liota liivatteet kuumaan likööriin ja anna jäähtyä sen aikaa, kun vaahdotat kerman vaahdoksi. Lisää liivateliemi ohuena nauhana juustoseokseen ja kääntele lopuksi kermavaahto seokseen. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

Koristele esim. kinuskikastikkeella tai koristelugeelillä.