Isäni ei juuri perusta makeista herkuista, mutta korvapuustit ja suklaiset jutut tuntuvat maistuvan. Niinpä tein isänpäiväksi tuhdin Baileyssiltä maistuvan suklaakakun. Kakkua tosin jäi, joten sain sen mukaani lähtiessäni vanhempien luota opiskelupaikkakunnalle. Kun asuntolan tytöt näkivät kakun, he vaativat saada maistaa - eikä aikaakaan kun kakku oli syöty ja alustakin melkein puhtaaksi nuoltu. Vaatimus oli, että kakkua on saatava uudelleen. Ja minähän tein luokan pikkujouluihin kakun - tosin hieman toisella reseptillä, sillä yksi luokkalaiseni on keliaatikko ja karsastan hieman raakaa kananmunaa.

Mutta Tästä se lähti, ja tähän se tuli:
 
5 munaa
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
 
Kostutus:
vähän reilu dl sitruuna-limpparia
 
Täyte:
4 liivatelehteä
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g creme fraicea
200g sulatettua taloussuklaata
2 tl vaniljasokeria
3 rkl sokeria tai enemmän maun mukaan
2 dl kermaa vaahdotettuna
½ dl Baileys likööriä
 
Päälle:
2,5 dl kermaa
200g taloussuklaata

 
Pohja: Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi kuivat aineet munavaahtoon ja sekoita varoen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jos kaapista löytyy jotain gluteenitonta jauhoa tai mantelijauhetta tai kookoshiutaleita tms. gluteenitonta, niin sitten pyöreään em. jauhotettuun vuokaan. Paista pellillistä 225’C n. 8-10 min. Pyöreässä vuuassa 200’C ja n. 30 min. Jäähdytä hyvin.

Täyte: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata levy suklaata vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto ja creme fraice kulhossa ja lisää sulatettu suklaa. Lisää sokerit. Liota liivatteet Baileys-likööriin (jos et halua holillista kakkua, keitä Baileyssiä hetki. Holillista kakkua varten lämmitä Baileys juuri ja juuri kiehumispisteeseen). Vaahdota kerma liivatteen jäähtyessä. Sekoita liivate tuorejuusto-cremefraise seokseen ohuena nauhana. Sekoita vaahdotettu kerma varoen seokseen.

Revi puolet pohjasta palasiksi irtopohjavuoan pohjalle ja kostuta sitruuna-limpparilla. Kaada päälle täyte ja revi loppu pohjasta täytteen päälle. Kostuta varoen päältä ja anna kakun hyytyä ja levätä seuraavaan päivään. Jos teet pohjan pyöreässä vuuassa, leikkaa pohja kahteen tai kolmeen osaan.

Päällistä varten sulata suklaa kermassa. Jäähdytä jääkaappikylmäksi ja vatkaa vaahdoksi ja levitä kakun päälle.